WebEDISON - FAQ - Problemen met aanmelden met federaal token.

Wat moet ik doen als ik niet aangemeld geraak?

Zoek uit of het probleem ligt aan je federaal token of aan WebEDISON zelf. 

1) Je hebt een probleem met je federaal token

Herstarten

Als je problemen hebt met het aanmelden met een federaal token, sluit dan alle browservensters, start de browser opnieuw en probeer opnieuw aan te melden.
Opgepast: als je schoolpakket ook via de browser werkt, moet je het schoolpakket eveneens sluiten.

Federaal token controleren via Tax-on-web

Als het herstarten niet lukt, probeer dan je federaal token met wachtwoord en codes uit op www.taxonweb.be (doorklikken op 'Naar mijn aangifte').

Als je daar de melding krijgt dat je token geblokkeerd is, kun je:

  • een uur wachten waarna jouw token automatisch gedeblokkeerd wordt
  • via Mijn digitale sleutels je token zelf deblokkeren. Je kunt namelijk met je eID je token deblokkeren.  
Fedict Helpdesk contacteren

Blijf je problemen ondervinden, contacteer dan de servicedesk van fedict (Federale Overheidsdienst Informatie- en Communicatietechnologie) of via het telefoonnummer van de Fedict Helpdesk (0800 16 586).

2) Je hebt een probleem met WebEDISON

Lukt taxonweb wel, maar WebEDISON niet, dan heb je waarschijnlijk geen rechten meer voor WebEDISON. Contacteer daarvoor je Edisonbeheerder. Normaal is dat de directeur of iemand anders met het recht 'Edisonbeheerder.' Zij kunnen jouw rechten nakijken en beheren via WebIDM/Gebruikersbeheer: https://vo-gebruikersbeheer.vlaanderen.be.

Het is ook mogelijk dat WebEDISON geen vertrouwde website is; je zal *.vlaanderen.be en *.belgium.be bij vertrouwde websites moeten zetten. Volg in dat geval onderstaande stappen:

  • Klik bovenaan rechts op het tandwieltje.
Icoon tandwieltje Internet Explorer
  • Kies Extra - Internetopties - tabblad Beveiliging - zone 'Vertrouwde websites' - knop 'Websites'. Vink onderaan 'Serververificatie (https:)' uit. Typ *.vlaanderen.be en klik op 'Toevoegen'.
Vertrouwde websites: U kunt websites aan deze zone toevoegen of verwijderen, bv: *.vlaanderen.be toevoegen
  • Voeg ook de andere site toe door *.belgium.be in te typen bij 'Deze website aan de zone toevoegen'. Klik daarna op de knop 'Toevoegen'. Vink onderaan 'Serververificatie (https:)' opnieuw aan en klik op 'Sluiten'.
Vertrouwde websites: reeds toegevoegd: *.belgium.be, *.vlaanderen.be

 

Als het probleem blijft, ga dan opnieuw naar het tandwieltje Icoon tandwieltje Internet Explorer. Kies Extra - Internetopties - Tabblad Beveiliging - Vertrouwde websites. Controleer of het beveiligingsniveau op 'Normaal' (of lager) staat. Als dat niet het geval is, klik dan op de knop 'Standaardniveau'. Bevestig, sluit Internet Explorer en probeer opnieuw. Probeer ook lagere beveiligingsniveaus. (Vergeet niet om altijd eerst Internet Explorer te sluiten en dan pas te proberen.)beveiliging_zone

Voor meer hulp

Als het niet duidelijk is of het lukt niet, dan contacteer je de Edison-helpdesk.