Publicaties - AGODI Jaarverslag

 

 

AGODI is verantwoordelijk voor het uitvoeren van het onderwijsbeleid van het basis- en secundair onderwijs, de centra voor deeltijdse vorming, het deeltijds kunstonderwijs, de centra voor leerlingenbegeleiding en de inspectie en pedagogische begeleiding. In het jaarverslag 2019 lees je dat we met AGODI het overgrote deel van onze ambities haalden.  

Ondertussen zijn we al aan ons twaalfde jaarverslag toe. Twaalf jaar lang houden we de tendensen in het Vlaamse onderwijs bij. In ons jaarverslag vind je cijfermateriaal over de scholen, het onderwijspersoneel, de ouders en de leerlingen. In het jaarverslag lees je ook informatie over onze interne werking. We doen een aantal aanbevelingen voor onze toekomstige werking en wijzen tegelijk op een paar aandachtspunten.  

Daarnaast vind je meer informatie over allerlei maatschappelijke onderwerpen zoals het inschrijvingsrecht, de verdere ontwikkeling van de nieuwe CAO XI, de gevolgen van de hervorming van de leerlingenbegeleiding of het deeltijds kunstonderwijs. Net zoals in de voorgaande jaarverslagen komen de administratieve lastenverlaging en efficiëntieverhoging via onze gerichte digitale innovaties aan bod. In onze visie is klantgericht werken een van de belangrijke pijlers. Klantgericht werken houdt in dat we proactief en flexibel op maatschappelijke noden en ontwikkelingen inspelen. Technologisch vernieuwen speelt daarin een sleutelrol. Wij blijven er dan ook rotsvast van overtuigd dat de digitale maatschappij de toekomst is. Zo kunnen we kwalitatief hoogstaande dienstverlening aan onze klanten aanbieden. 

In 2019 maakten we drie strategische keuzes. Die strategische keuzes, die in lijn liggen van het regeerakkoord, geven we in 2020 verder vorm. AGODI is een organisatie die klantgericht, digitaal en datagedreven is. De klant- en mensgerichte relatie blijft centraal staan. Het partnerschap met de onderwijsinstellingen versterken en evolueren naar een administratieve ondersteuning op maat en een nabij, toegankelijk relatiebeheer, blijft ons doel.  

Beste lezer, we wensen je een boeiende en nuttige lectuur over de werking van AGODI in 2019.

 

 

Jaarverslag 2019

De cover van het jaarverslag van AGODI over het jaar 2019

pdf bestandAGODI JV 2019 WEB.pdf (4.05 MB)

 

Als de instellingen van je webbrowser dat toelaten, 

kun je navigeren in het verslag door in

de inhoudstafel de gewenste pagina aan te klikken.

 

 

 

Jaarverslag 2019: cijfers en tabellen

Vanaf het jaarverslag 2019 kun je de cijfers en de tabellen uit het jaarverslag ook downloaden als Exceldocument. Zo kun je zelf gemakkelijk zoeken en filteren op de cijfers die je wilt bekijken.

Onze klanten de scholen (p.14)

xlsx bestandOnze klanten de scholen.xlsx (131 kB)

Onze klanten de ouders en leerlingen (p.69)

xlsx bestandOnze klanten de ouders en leerlingen.xlsx (72 kB)

Onze klanten: onderwijspersoneelsleden (p.96)

xlsx bestandOnze klanten Onderwijspersoneelsleden.xlsx (147 kB)

Andere belanghebbenden en derden (p.148)

xlsx bestandAndere belanghebbenden en derden als klanten.xlsx (23 kB)

xlsx bestandAGODI-academie.xlsx (21 kB)

Innovatie in dienstverlening (p. 170)

xlsx bestandEfficiëntieverhoging.xlsx (20 kB)

xlsx bestandModerniseren gegevensuitwisseling via webservices.xlsx (23 kB)

Management en organisatie (p. 184)

xlsx bestandManagement en organisatie.xlsx (47 kB)

Het budget (p. 196)

xlsx bestandHet budget.xlsx (24 kB)