Je salarisgegevens

Wat?

Je krijgt je salarisgegevens digitaal. Je kunt:

 • je salarisgegevens online op het scherm bekijken
 • je salarisbrief in pdf-vorm downloaden en raadplegen

Lees meer over alle mogelijkheden. 

Waar?

Je kunt je salarisgegevens opvragen, raadplegen en bewaren via Mijn Onderwijs: Personeel.

Je ontvangt je salarisbrief niet meer via Zoomit of op papier.

Hoe?

Op Mijn Onderwijs: Personeel kan je aanmelden via één van deze digitale sleutels:

 • je elektronische identiteitskaart (eID)
 • een token
 • een beveiligingscode via een mobiele app
 • een beveiligingscode via sms

Meer informatie over de aanmeldmogelijkheden vind je hieronder bij de veelgestelde vragen.

Wat houdt de vernieuwing in?

Wat?

Je salarisbrief kreeg een nieuw jasje: minder codes, meer verklaringen van begrippen, bijkomende uitleg, en in klare taal. 

De weergave ziet er ook anders uit: een moderne lay-out, een duidelijker overzicht van de gegevens en we werken met dynamischere webschermen.

Tot november 2017 kon je je salarisbrieven nog bekijken via Zoomit. Heb je nog vragen over Zoomit? Bekijk dan zeker de veelgestelde vragen over Zoomit.

Waarom?

 • Met de vernieuwing kunnen we alle personeelsleden bereiken. Via Zoomit kon dat niet.
 • We willen bijdragen tot een ecologische omgeving. We besparen maximaal op papier en zetten volop in op het milieu.
 • Je krijgt een betere dienstverlening. Je zal de contactgegevens van je dossier- en relatiebeheerder terugvinden op je vernieuwde salarisbrief. Zo kan je vlot contact met ons opnemen bij vragen over jouw personeelsdossier.
 • Je salarisgegevens zijn digitaal raadpleegbaar, bij elke betaling en op elk moment.
Veelgestelde vragen
 

Je ontvangt geen salarisbrieven meer via Zoomit. Je kan je oude salarisbrieven op Zoomit nog raadplegen tot 18 maanden na ontvangst.

 
 

Al je salarisbrieven vanaf het vakantiegeld 2009 kan je raadplegen op de website. Zo houden we voor jou een archief bij. Je kan je oude salarisbrieven op eender welk moment bekijken, tot ze de bewaartermijn van tien jaar overschrijden.

 
 

Salarisbrieven kan je nog tot tien jaar na datum opvragen in pdf-formaat.

 
 

Er bestaat geen wettelijke termijn om salarisbrieven te bewaren. We raden je echter sterk aan om zelf al je salarisbrieven te bewaren. Een salarisbrief is namelijk een belangrijk en vertrouwelijk document.

 • Je vindt er ten eerste alle informatie over je salaris en je opdracht.
 • Bovendien moet je soms een salarisbrief kunnen voorleggen aan andere instanties of organisaties.
 
 

Je kan vragen om je salarisbrief op papier te ontvangen. Je kan daarvoor terecht bij je dossier- en relatiebeheerder. Vermeld zeker je naam en stamboeknummer/rijksregisternummer/geboortedatum.

Let wel op: een papieren salarisbrief ontvang je alleen

 • als je maandsalaris wijzigt
 • bij het vakantiegeld
 • bij de eindejaarstoelage
 • bij de uitgestelde bezoldiging (voor tijdelijke personeelsleden)
 
 

De technische vereisten hangen af van de digitale sleutel die je kiest. Meer informatie over de digitale sleutels, vind je hieronder.

Als je wilt aanmelden op een pc met een elektronische identiteitskaart, zijn dit de technische vereisten:

 • een eID-kaartlezer
 • bijhorende software om een eID te kunnen lezen (informatie hierover vind je ook terug onder de vraag Hoe meld ik mij aan met een eID?)
 • een pdf-reader, zoals Adobe
 • een standaardbrowser, zoals Firefox, Chrome of Internet Explorer voor Windows of Linux, en Firefox of Safari voor iOS (toestel van Apple). De website wordt ondersteund door de recentste versie van je standaardbrowser en door de versie ervoor.

Als je aanmeldt via een token of beveiligingscode, zijn een kaartlezer of bijhorende software uiteraard niet nodig.

Bij een tablet of smartphone kan je aanmelden met een token of beveiligingscode. Je hebt daarvoor ook de laatste of voorlaatste versie van de standaardbrowser nodig. Je kan dan aanmelden via bijvoorbeeld Google of Chrome voor Android, en Firefox of Safari voor Apple.

 
 

Met digitale sleutels kan je veilig aanmelden bij online diensten van de overheid. AGODI biedt als digitale sleutels het aanmelden met eID, een token, een beveiligingscode en de app itsme® aan. Meer informatie over de digitale sleutels vind je op de website van de Vlaamse overheid of op de website van de Federale Overheidsdienst Informatie- en Communicatietechnologie (Fedict). Meer informatie over de app itsme® kan je op hun website terugvinden.

Door met digitale sleutels te werken, biedt AGODI een veilige website aan met respect voor de privacy.

 
 

Om te kunnen aanmelden met je eID heb je de pincode nodig van je eID, een aangesloten kaartlezer en een computer met internetverbinding waarop de software voor het gebruik van de eID geïnstalleerd is. Je vindt die informatie terug op de website van de Vlaamse overheid. Aanmelden met eID-kaartlezer biedt het hoogste niveau van beveiliging.

Via de veelgestelde vragen op bovengenoemde website vind je onder andere meer informatie over:

 • hoe je een eID aanvraagt
 • over de pincode van je eID
 • hoe je moet omgaan met foutmeldingen
 • welke software je moet gebruiken
 • waar je een kaartlezer kan kopen
 
 

Een token is een kaart met de afmetingen van een bankkaart met daarop 24 persoonlijke codes. Je kan die codes gebruiken om je aanmelding zo goed mogelijk te beveiligen en toegang te krijgen tot online diensten van de overheid. Meer informatie vind je op de website van de Vlaamse overheid. Je kan met een token aanmelden op pc, tablet en smartphone.

 
 

Je kan aanmelden op de website als je geen gebruik kan maken van een token of van je eID, bijvoorbeeld omdat je geen kaartlezer hebt of omdat je je pincode verloren hebt. In dat geval kan je gebruik maken van de app itsme® als je over een smartphone beschikt. Via itsme® kan je overal met dezelfde code inloggen. Voor het eerste gebruik moet je itsme® activeren door eenmalig je identiteitsgegevens te koppelen aan je itsme®-account. Dat kan via je bankkaart (+bijhorende kaartlezer) als je aangesloten bent bij KBC, Belfius, ING en Paribas Fortis. Meer informatie vind je op de website van itsme®.

 
 

Vooraleer je gebruik kan maken van een beveiligingscode, moet je aanmelden met je eID. Zodra je aangemeld bent, kan je in ‘Mijn digitale sleutels’ verschillende digitale sleutels activeren, waaronder de beveiligingscode via app of sms. De volledige werkwijze van de beveiligingscode via sms vind je via deze link; de werkwijze en een demofilmpje voor de beveiligingscode via een mobiele app kan je nalezen via deze link.

 
 

Als je een eID hebt, kan je aanmelden met alle digitale sleutels. Als je geen eID meer hebt, kan je een nieuwe aanvragen via je ambassade. Daarover vind je meer informatie op de website van Fedict.

 
 

Je kan vragen over je salaris en je personeelsdossier stellen aan je dossier- en relatiebeheerder. Op de vernieuwde salarisbrief vind je de gegevens terug.

Je kan ook onderaan op de startpagina over salaris doorklikken naar ‘Vragen over je salaris of je personeelsdossier’.

 
Vragen?

Je kan vragen over je salaris en je personeelsdossier stellen aan je dossier- en relatiebeheerder.

Op de vernieuwde salarisbrief vind je de contactgegevens terug.

Zij beantwoorden je vraag binnen drie werkdagen.

E-gov award Agoria

AGODI genomineerd voor e-govaward AGORIA voor de vernieuwde elektronische salarisbrief.