Leerkrachtendatabank van VDAB

Om vraag en aanbod op de onderwijsarbeidsmarkt vlot samen te brengen heeft de VDAB de leerkrachtendatabank uitgewerkt.

Heb je interesse voor een job als leerkracht in het basisonderwijs of het secundair onderwijs, maak dan zeker een cv aan.

Via de leerkrachtendatabank kan je je cv online plaatsen en een aantal voorkeuren aangeven (o.a. welke ambten en/of vakken je wenst te geven, in welke regio je wil werken, jouw sollicitatietroeven).

Vervolgens kunnen schooldirecties gericht zoeken naar kandidaten voor een openstaande betrekking. Schooldirecties kunnen ook vacatures plaatsen die automatisch gemaild worden naar alle kandidaten die in aanmerking komen.

De leerkrachtendatabank verschilt op twee punten van de KISS databank van de VDAB:


1. het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming certificeert jouw studiebewijzen en bepaalt de ambten en vakken waarvoor je een vereist bekwaamheidsbewijs hebt. Door deze werkwijze zijn schooldirecties zeker dat de cv's op dat punt correct zijn.

2. het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming houdt de VDAB - op basis van de meldingen van de scholen - op de hoogte van de werksituatie van de leraren uit de leerkrachtendatabank. De schooldirecties zijn dus zeker dat ze de meest actuele situatie kennen. Je zal dus ook niet nodeloos gecontacteerd worden als je intussen al aan de slag bent.

Registreren bij de leerkrachtendatabank kan alleen na registreren via VDAB - Mijn loopbaan.

vdab: werken in het onderwijs: Info voor leerkrachten, scholen. Info over de arbeidsmarkt