Lerarenplatform

Informatie voor personeelsleden

Wat is het lerarenplatform?

Tijdens het schooljaar 2018-2019 loopt het pilootproject 'lerarenplatform’. Dat pilootproject biedt tijdelijke leerkrachten werkzekerheid doordat ze een opdracht krijgen tot het einde van het schooljaar die voldoende substantieel is. Volgend schooljaar loopt het project vanaf 01-10-2019 verder.

Meer informatie vind je op de website van Onderwijs Vlaanderen.

Informatie voor scholen

Hoe kunnen scholen de gegevens uit het lerarenplatform controleren?

De monitor lerarenplatform geeft alle deelnemende scholen een overzicht van de personeelsleden die aangesteld zijn in het lerarenplatform en de vervangingen die ze uitoefenen.

Je vindt de monitor op Mijn Onderwijs. Meld je aan en open de rubriek 'Lerarenplatform'. Je hebt toegang nodig tot het thema 'Personeel vertrouwelijk' om de monitor te kunnen zien.

Meer informatie nodig?

Wil je meer weten over hoe de monitor werkt? Bekijk dan zeker het instructiefilmpje hieronder en leer welke gegevens er zijn en hoe je de gegevens kan sorteren.

Wil je meer weten over het lerarenplatform? Neem dan een kijkje in de omzendbrieven:

Instructiefilmpje monitor lerarenplatform

Dit instructiefilmpje maakt je wegwijs in de monitor lerarenplatform. De monitor houdt bij welke aanstellingen er in het lerarenplatform zijn en welke vervangingsopdrachten. Op basis daarvan wordt het inzetbaarheidspercentage berekend.

Campagne lerarenberoep
word een echte influencer: logo campagne lerarenberoep