Job in het onderwijs - Rechtstreeks solliciteren bij het GO!

Solliciteren bij het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap


Behoort de school van jouw keuze tot het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap (voorheen het Gemeenschapsonderwijs), dan moet je de volgende procedure volgen om te solliciteren.

 

Vóór 15 juni


Heb je zin om in het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap les te geven, stel je dan kandidaat (voor een tijdelijke aanstelling) vóór 15 juni. Jouw kandidatuur geldt meteen voor het hele volgende schooljaar. Je kan enkel elektronisch kandideren, via de website van het GO!.

Opgelet: je kandidatuur geldt slechts voor de duur van één schooljaar. Wens je het jaar daarop weer kans te maken op een tijdelijke job in het GO!, dan moet je opnieuw kandideren. Alle gegevens die je voorheen ingegeven hebt, blijven in de databank bewaard. Een tweede keer solliciteren kost dus nog minder moeite.

Als laatstejaarsstudent kan je al kandideren vóór je afgestudeerd bent. Vóór 15 oktober moet je wel aantonen dat je je diploma behaald hebt.

 

Na 15 juni


Heb je de boot van 15 juni gemist of kom je deze informatie pas ná 15 juni te weten, dan bestaat er nog een alternatieve procedure waarvan je gebruik kan maken. Stuur gewoon een curriculum vitae naar de directie van de school waar je een tijdelijke aanstelling ambieert. Als er geen kandidaten uit de officiële procedure, maak je toch nog kans op een passende betrekking voor het lopende schooljaar.