EDISON - Release WebEDISON 4.0

De voornaamste wijzigingen in deze release zijn :

Aan de zoekcriteria "Meest recente" zijn de waardes 10, 100, 250 en 500 toegevoegd.

Bij Meest recente is het nu ook mogelijk om een andere waarde dan 50 te selecteren. Dit kan handig zijn voor gebruikers die veel zendingen of terugzendingen willen bekijken of afhalen.Edison-meest_recente_waardes

Testzendingen in oranje balk

De testzendingen worden voortaan, wanneer je op verzenden klikt, in een oranje balk getoond om aan te geven dat het om een testzending gaat. Een testzending wordt niet verwerkt en krijgt geen terugzendingen.
Onder de hoofding van de website wordt in het oranje vermeld: "Deze map bevat testzendingen (aangeduid in het oranje). Controleer dat dit inderdaad de bedoeling is."

Betekenis rode en oranje gekleurde lijn

Als je op Edison-link_toon_uitgebreide_tabel  klikt, ga je zien dat de zending die in het oranje staat een testzending is; in kolom Test staat een T van Testzending. Als je wil, kan je deze testzending versturen.

De omschrijving Gebruiker vervalt en wordt vervangen door “Verzonden door”. Een extra aanduiding “Laatst afgehaald door” is toegevoegd.

In de tabbladen "Overzicht zendingen" en "Terugzendingen afhalen" werd de omschrijving Gebruiker vervangen door "Verzonden door" en hier vind je de naam van de gebruiker die de zending heeft verstuurd. Bovendien is er een extra kolom "Laatst afgehaald door" toegevoegd die aangeeft wie de terugzending het laatst heeft afgehaald. Deze kolommen zijn interessante informatie wanneer men met verschillende gebruikers werkt voor dezelfde instelling.

Wanneer je op Overzicht zendingen hebt geklikt, krijg je onderstaand scherm:
Edison-tab_overzicht_zendingen_kolom_verzonden_door_en_laatst_afgehaald_door_aangepast

Wanneer je doorklikt op het referentienummer:Edison-venster_referentienr_met_kolom_verzonden_door_en_laatst_afgehaald_door

Bij Mappen instellen kan je voortaan aangeven dat de verzonden zendingen moeten gearchiveerd worden.

Onder Mappen instellen kan je ook bepalen wat er met de zending moet gebeuren nadat ze verstuurd werd.

  1. Je kiezen dat ze niet wordt verwijderd na verzenden met als gevolg dat ze in de zendmap blijft staan en je ze altijd opnieuw ziet wanneer je op verzenden klikt (niet aanbevolen).
  2. Tweede keuze is om het bestand te verwijderen na verzenden maar dan is ze ook verdwenen. (aanbevolen als uw schoolpakket de zendingen archiveert)
  3. Daarom heeft men nu als derde optie de mogelijkheid gecreëerd om de zending op te slaan in een archiefmap. Deze map archief wordt automatisch gecreëerd onder de zendmap. Sommige schoolpakketten zorgen zelf voor een backup van de te versturen zending en dan is dit archiveren niet echt nodig maar indien dit niet het geval is, kan het handig zijn om na het versturen uw zending terug te vinden in deze archiefmap. (aanbevolen als uw schoolpakket de zendingen niet archiveert)

Voorbeeld van een mappenset, waarvan de zendingen worden gearchiveerd.Edison-venster_mappen_instellen

Voorbeeld van de verschillende mogelijkheden ivm bestanden verwijderen en/of archiveren.Edison-scherm_mappenset_wijzigen_archiveren_aangepast

Voorbeeld lokale folder C:\edison.win\tosend\archiefEdison-venster_map_archief

Bij Mijn Profiel wordt het tabblad Mijn Edisonbeheerders toegevoegd.

Aan de hand van deze info kan je onmiddellijk zien wie de Edisonbeheerder is voor de instelling waarvoor je rechten heeft gekregen. Bij deze Edisonbeheerder kan je dus terecht voor het toekennen en het verlengen van jouw rechten.

Edison-tab_mijn_edisonbeheerders2