WebEDISON - FAQ - Verleng tijdig je toegangsrechten.

Op basis van de directeursopdracht worden de rechten van de directeur automatisch verlengd.
Als de directeursopdracht maar loopt tot 31/08/2020, is het belangrijk om de nieuwe directeursopdracht zo snel mogelijk te versturen via uw schoolpakket met de Edison webservices of met WebEdison zodat de rechten van de directeur automatisch worden verlengd.
Indien het niet mogelijk is om deze directeursopdracht al te versturen, kan de directeur zijn rechten zelf verlengen in het Gebruikersbeheer. Zie voor meer info: https://www.agodi.be/gebruikersbeheer-korte-handleiding#bestaanderechtenverlengen

Voor de andere gebruikers moeten de rechten van WebEdison verlengd worden, dit kan de directeur of een andere gebruiker met het recht WebEdison Beheerder doen in het Gebruikersbeheer. Zie voor meer info: https://www.agodi.be/gebruikersbeheer-korte-handleiding#bestaanderechtenverlengen.

Als u werkt met de Edison webservices, u doet uw zendingen dus rechtstreeks vanuit het schoolpakket, heeft u de WebEdison rechten niet meer nodig om zendingen te doen vanuit WebEdison.

Let er wel op dat deze Edison-rechten WebEdison Personeelsadministratie/Beheer omkadering en WebEdison Instelling en Lerenden Administratie/Beheer omkadering ook gebruikt worden om toegang te krijgen in Mijn Onderwijs voor Beheer Omkadering. Daar beheer je overdrachten, herverdelingen en de lestijden levensbeschouwelijke vakken én raadpleeg je het overzicht van je omkadering.

Om gebruikers er op attent te maken dat hun Edison-rechten gaan vervallen, gaan we de melding ivm vervallen van rechten aanpassen van de standaard 35 dagen of 5 weken naar 112 dagen of 16 weken. Zo krijgt iedere Edison gebruiker die momenteel rechten heeft, een melding binnen WebEdison dat zijn rechten gaan vervallen tussen nu en de betaling in september. Zo kan hij de Edisonbeheerder contacteren om deze rechten te verlengen.