WebEDISON - FAQ - Waar kan ik een federaal token aanvragen?

Waar kan ik een federaal token aanvragen?

Als je een Belgische elektronische identiteitskaart (eID) hebt, kun je een federaal token aanvragen via Mijn digitale sleutels. Je vindt het eveneens op de site www.belgium.be onder top online diensten en meer bepaald op de pagina Zich registreren - Token aanvragen.

Goed om te weten:

  • Een federaal token aanvragen is gratis. Je ontvangt je federaal token per mail. Vroeger kreeg je die via de post en moest je rekening houden met een levertijd van 10 werkdagen.
  • Om een federaal token te kunnen gebruiken moet er geen extra software worden geïnstalleerd en heb je geen kaartlezer nodig.

Wat is een token?

Een token is een lijst van 24 (vreemde) woorden.:Belgisch token

Het token, samen met jouw gebruikersnaam en wachtwoord, zorgt ervoor dat je je veilig kunt identificeren op de websites die die toegang gebruiken. Het token is een alternatief voor de eID wanneer je wilt aanmelden en de kaartlezer van je pc niet werkt. 

Meer uitleg:

Als je geen Belgische elektronische identiteitskaart (eID) hebt, is het op dit ogenblik op technisch niveau niet mogelijk om een token via het Federaal Portaal (online) aan te vragen. Je kan het token wel persoonlijk afhalen in het registratiekantoor van Fedict of in een lokaal registratiekantoor.