WebEDISON - FAQ - Waar haal ik de laatste versie van java?

Windows

De laatste versie van Java kan je altijd downloaden van de pagina Java-downloads voor alle besturingssystemen. Kies voor Windows voor de 2de opties 'Windows offline'. Dit is de 32-bit versie.

Java downloads voor alle besturingssystemen

Klik op Uitvoeren in Internet Explorer of kies Bestand opslaan in Firefox en ga naar de downloads (rechtsboven dikke blauwe pijl naar beneden klikken of Ctrl+J) waar je het bestand hebt opgeslagen en dubbelklik er op en volg de instructies op het scherm.

Tijdens de installatie op een 32bit machine vink je best de vinkjes uit ivm installatie van optionele software, zodat jouw zoekmachine en homepage niet worden aangepast.

Java Setup Optional offer: Amazon Assistent

Indien je onderstaande melding tegenkomt ivm out-of-date java version klik je op Uninstall om oude versies Java te verwijderen.
BELANGRIJK: Op de site van Java wordt aangeraden om ALLE oude versies van Java van uw systeem te verwijderen.

Java Setup - Uninstall out-of-date versrions

Op het einde vink je best deze optie uit als je niet wil dat Java opnieuw bevestiging vraagt.

Java Setup - Restore security prompts

Na de installatie gaat Java automatisch naar de pagina om de om te testen welke versie je hebt en of Java goed geïnstalleerd is; klik hiervoor op de knop Java-versie controleren.

Indien alles ok is, krijg je de melding: "U beschikt over de juiste Java-versie. (Version 8 Update 231).".

De laatste versie is sinds 15 oktober 2019 Java 8 update 231 voor Windows en idem voor Mac OS X 10.7.3 en hoger.

Gecontroleerde Java-versie Gefeliciteerd! U beschikt over de juiste Java-versie. (1.8.0_221).

Bij Firefox moet je altijd eens controleren of de Java plug-in wel ingeschakeld is, standaard wordt deze uit veiligheidsoverwegingen uitgeschakeld. Ga hiervoor naar Firefox - Menu openen 3 streepjes - Add-ons - Plug-ins, zoek naar Java(TM) Platform SE gevolgd door versienr en controleer dat deze niet uitgeschakeld staat. Zoja klik achteraan op driehoekje en selecteer Vragen om te activeren  zoals hieronder.

Java (TM) Platform SE 8 U221, vragen om te activeren.

In Firefox krijg je voor de url/het adres een grijs blokje  waar je op moet klikken om dan te kiezen voor "Toestaan en onthouden".

Grijs blokje voor de url in Firefox

Mac

Op Mac OS X 10.6 en lager is Java in het besturingssysteem geïnstalleerd. Gebruik de functie Software-update van Mac OS X om Java bij te werken. Meer info over Software-update.

Op Mac OS X 10.15, 10.14, 10.13, 10.12, 10.11, 10.10, 10.9, 10.8 en 10.7.3 (doe een software update om naar deze versie te gaan) kan je de laatste versie van Java afhalen via http://www.java.com/nl (voordeel is dat je, indien er problemen zijn met Java, deze gemakkelijk opnieuw kunt installeren).

Klik dan op de knop Gratis Java-download , daarna op de knop Ga akkoord met de licentiebepalingen en start de gratis download en volg de instructies op het scherm.

Als Java succesvol is geïnstalleerd, sluit dan alle browservensters.

Meer info over Java op Mac