EDISON - Infosessie pilootscholen WebEDISON

De pilootscholen en enkele van hun softwareleveranciers hebben op 28/02/2008 in de voormiddag uitleg gekregen ivm WebIDM voor WebEDISON en WebEDISON. In de namiddag was er een vrije oefensessie.

Volgende onderwerpen kwamen aan bod:

 ppt bestand20080228 infosessie piloot webEDISON.ppt (2.01 MB)(Jan Dejonghe)

Volgende beelden geven een impressie van deze dag:

 

Federaal token / elektronische identiteitskaart

WebEDISON behoort tot de beveiligde online diensten van de Vlaamse overheid. Om toegang te krijgen tot deze beveiligde online dienst moet u zich eerst aanmelden. Dit kan enkel met uw federaal token of uw digitale identiteitskaart. De Edison-sleuteldiskette is niet bruikbaar voor WebEDISON.

Federaal token met 24 codes
Edison: een paspoort

Als u wenst gebruik gemaakt te worden van de elektronische identiteitskaart, moet er speciale software op de PC geïnstalleerd worden (men moet hiervoor beheerdersrechten op de PC hebben, of men moet beroep doen op de ict-coöodinator), die men kan downloaden.
Hoe gaat u hiervoor te werk : ga naar Hoe installeer je de eID?, selecteer je besturingssysteem en ga naar eID-software voor je besturingssysteem en download daar de eID-software. Op deze pagina vindt u rechtsboven de installatiehandleiding. Na installatie sluit u uw browser, zo deze nog zou openstaan. Als u met Internet Explorer werkt, is dit alles, voor andere browsers zoals Firefox, Mozilla, Netscape moet er ook nog een beveiligingsmodule worden geïnstalleerd in de browser. Raadpleeg hiervoor deze handleidingen voor de juiste browserinstellingen.

Belangrijk:

  1. Indien u uw digitale identiteitskaart wilt gebruiken, moet uw computer voorzien zijn van een kaartlezer.
  2. Personen die geen federaal token en ook geen digitale identiteitskaart hebben, kunnen geen toegang krijgen tot WebEDISON.