AGODI-academie: opleidingen voor schoolsecretariaten

De AGODI-academie organiseert in 2020 geen fysieke opleidingen meer door de coronamaatregelen. De AGODI-academie gaat daarom 'maximaal digitaal' en werkt volop aan een digitaal opleidingsaanbod. Ontdek hieronder ons digitale opleidingsaanbod per onderwijsniveau.

 

We organiseren opleidingen voor medewerkers van schoolsecretariaten. Concrete informatie over die opleidingen vind je onder de verschillende onderwijsniveaus. Daar kun je ook de opleidingen en PowerPointpresentaties raadplegen en downloaden.

 
Basisonderwijs

Nieuwigheden aan het begin van het schooljaar

Bij de start van elk nieuw schooljaar krijg je de nieuwe regelgeving en richtlijnen die belangrijk zijn voor schoolsecretariaten. Voor het schooljaar 2020-2021 kun je dat voor het eerst digitaal bekijken.

 

ABC-opleiding Basisonderwijs

De AGODI-academie voorziet elk schooljaar een basisopleiding voor beginnende secretariaatsmedewerkers in het basisonderwijs. De tweedaagse ABC-opleiding in Brussel is geannuleerd als een coronamaatregel. Binnenkort publiceren we een digitale versie van de opleiding. Je leest er alles over in de nieuwsbrief van AGODI én in Schooldirect.   

 

Thematische opleidingen

De AGODI-academie biedt elk schooljaar thematische opleidingen aan over school- en personeelsregelgeving voor secretariaatsmedewerkers. Binnenkort publiceren we een digitale versie van de opleiding. Je leest er alles over in de nieuwsbrief van AGODI én in Schooldirect.

 

Centra voor leerlingenbegeleiding

Dit jaar wordt geen afzonderlijke opleiding voorzien voor de Centra voor Leerlingenbegeleiding. Zij kunnen wel aansluiten bij de ABC-opleiding en de thematische opleidingen van het basisonderwijs of secundair onderwijs. Die opleidingen gaan over personeelsregelgeving en scholenregelgeving, zoals de verloven, ziekteverlof, indiensttreding, verificatie enzovoort.

Secundair Onderwijs en Deeltijds Kunstonderwijs

Nieuwigheden aan het begin van het schooljaar

Bij de start van een nieuw schooljaar organiseren wij infosessies waarbij we de nieuwigheden in de reglementering toelichten.Voor het schooljaar 2020-2021 bieden we dit voor het eerst digitaal aan. 

 

ABC-opleiding Secundair Onderwijs

De AGODI-academie voorziet een basisopleiding voor beginnende secretariaatsmedewerkers in het secundair onderwijs en deeltijds kunstonderwijs.

We maken een onderscheid in opleidingen voor personeelssecretariaten en opleidingen voor leerlingensecretariaten.

De ABC-opleidingen vinden traditioneel plaats in september en oktober  maar door de voorzorgsmaatregelen ter bestrijding van het coronavirus hebben we beslist om de ABC opleiding digitaal aan te bieden in de loop van de maand september voor zowel personeels- als leerlingensecretariaten. Meer info volgt hier binnenkort.

 

Thematische opleidingen Secundair Onderwijs

De AGODI-academie organiseert ook thematische opleidingen voor secretariaatsmedewerkers in het secundair onderwijs. 
Door de voorzorgsmaatregelen ter bestrijding van het coronavirus hebben we beslist om in 2020 geen fysieke opleidingen meer te organiseren. We werken aan alternatieven en bekijken hoe we deze op een digitale manier kunnen vervangen.