AGODI-Academie: opleidingen voor schoolsecretariaten

Het Agentschap voor Onderwijsdiensten organiseert regelmatig opleidingen voor medewerkers van schoolsecretariaten. Concrete informatie over die opleidingen vindt u onder de desbetreffende onderwijsniveaus. Daar kunt u ook de opleidingen en PowerPointpresentaties raadplegen en downloaden.

OPGELET! Onze website ondervindt tijdelijk een probleem met vernieuwen. Druk op F5 om deze pagina te vernieuwen, zodat je de recentste informatie krijgt.
 
Basisonderwijs

Nieuwigheden aan het begin van het schooljaar

We organiseren de eerste twee weken van september een infosessie met de nieuwigheden van de reglementering voor het schooljaar 2019-2020.

ABC-opleiding Basisonderwijs

De AGODI-Academie voorziet elk schooljaar een basisopleiding voor beginnende secretariaatsmedewerkers in het basisonderwijs. De volgende ABC-opleiding vindt plaats op maandag 7 en dinsdag 15 oktober 2019. Je zal kunnen inschrijven vanaf 18 juni 2019.

Thematische opleidingen Basisonderwijs

De AGODI-Academie organiseert thematische opleidingen voor secretariaatsmedewerkers in het basisonderwijs. Inschrijven voor de opleiding Omkadering gewoon basisonderwijs is mogelijk vanaf 18 juni 2019.

 

 

Deeltijds Kunstonderwijs

Thematische opleidingen deeltijds kunstonderwijs

 
De AGODI-academie organiseert thematische opleidingen voor personeelssecretariaten. Inschrijven voor de opleiding Verificatie en Deeltijds Kunstonderwijs is mogelijk vanaf 18 juni 2019.

Centra voor leerlingenbegeleiding

Dit jaar wordt geen afzonderlijke opleiding voorzien voor de Centra voor Leerlingenbegeleiding. Zij kunnen wel aansluiten bij de ABC-opleiding en de thematische opleidingen van het basisonderwijs of secundair onderwijs. Die opleidingen gaan over personeelsregelgeving en scholenregelgeving, zoals de verloven, ziekteverlof, indiensttreding, verificatie enzovoort.

Secundair onderwijs

Nieuwigheden vanaf schooljaar 2019-2020

We organiseren in september en oktober 2019 zes infosessies over de nieuwigheden in de reglementering voor het schooljaar 2019-2020. Inschrijven voor de sessies m.b.t. de nieuwigheden op het vlak van personeelsregelgeving kan via deze link. Inschrijven voor de sessies m.b.t. de nieuwigheden op het vlak van schoolregelgeving (specifiek duaal leren) kan via deze link.

ABC-opleiding Secundair Onderwijs

De AGODI-Academie voorziet een basisopleiding voor beginnende secretariaatsmedewerkers in het secundair onderwijs. De ABC-opleidingen zullen plaatsvinden in september en oktober 2019. Vanaf heden kan je inschrijven voor de cursussen voor de personeelssecretariaten en de leerlingensecretariaten.

Thematische opleidingen Secundair Onderwijs

De AGODI-Academie organiseert ook thematische opleidingen voor secretariaatsmedewerkers in het secundair onderwijs. 
Voor het schooljaar 2019-2020 zullen er opnieuw opleidingen over schoolregelgeving en over
personeelsregelgeving zijn. Info volgt later.


Je vindt hier het cursusmateriaal