AgODi-Academie: opleidingen voor schoolsecretariaten

Het Agentschap voor Onderwijsdiensten organiseert regelmatig opleidingen voor medewerkers van schoolsecretariaten. Concrete informatie over die opleidingen vindt u onder de desbetreffende onderwijsniveaus. Daar kunt u ook de opleidingen en PowerPointpresentaties raadplegen en downloaden.

Basisonderwijs

Nieuwigheden vanaf schooljaar 2017-2018

De AgODi-Academie voorziet voor het eerst een infosessie aan de start van het schooljaar met de nieuwigheden van de reglementering. De infosessie biedt voor secretariaatsmedewerkers in het basisonderwijs een extra toelichting van de nieuwe maatregelen voor het schooljaar 2017-2018.

ABC-opleiding Basisonderwijs

De AgODi-Academie voorziet ook voor het schooljaar 2017-2018 een basisopleiding voor beginnende secretariaatsmedewerkers in het basisonderwijs.

Thematische opleidingen Basisonderwijs

De AgODi-Academie organiseert ook thematische opleidingen voor secretariaatsmedewerkers in het basisonderwijs. Voor het schooljaar 2017-2018 zijn er opleidingen over schoolregelgeving gepland vanaf september en opleidingen over personeelsregelgeving vanaf februari.

 

 

Centra voor leerlingenbegeleiding

Dit jaar wordt geen afzonderlijke opleiding voorzien voor de Centra voor Leerlingenbegeleiding. Zij kunnen wel aansluiten bij de ABC-opleiding en de thematische opleidingen van het basisonderwijs. Die opleidingen gaan onder meer over zorgkrediet, personeelsmaterie enz.

NIEUW !  Infosessies verloven AVP/VVP/VVP55+

De AgODi - Academie biedt infosessies aan over de nieuwe verlofstelsels AVP, VVP en VVP55+. Die nieuwe verlofstelsels zullen starten op 01/09/2017.

Secundair onderwijs en Deeltijds kunstonderwijs

ABC-opleiding Secundair onderwijs

De AgODi-Academie voorziet elk schooljaar een basisopleiding voor beginnende secretariaatsmedewerkers in het secundair onderwijs. De volgende ABC-opleiding staat op de planning voor september 2017.

Thematische opleidingen voor Secundair -en Deeltijds kunstonderwijs

De AgODi-Academie organiseert ook thematische opleidingen voor secretariaatsmedewerkers in het secundair -en deeltijds kunstonderwijs. Voor het huidige schooljaar zijn er geen sessies meer gepland. Van zodra alle data en locaties voor volgend schooljaar bekend zijn, passen wij onze website aan.
 

Je vindt hier het cursusmateriaal